3

...rapportering och pengar

Insamlade pengar hanteras via Paiwise klientmedelskonto hos Swedbank. Vi rapporterar till dig och betalar ut de insamlade pengarna löpande varje vecka.

Fyll i formuläret: 

Du börjar enkelt med att fylla i formuläret som du hittar ovan.

2

1

Hur gör man?

...vi skapar insamlingen!

Vi skapar en insamlingssida som du kan dela och sprida - fritt och gratis.

 

Transaktionsavgiften på 2% på beloppet för de som ger pengar till ditt ändamål betalar vi in till en välgörenhetsfond som stödjer andra verksamheter inom samma område som vi verkar i.

Stötta favoritföreningen eller älsklingslaget

Utmaningarna under den rådande krisen är många och idrotten har drabbats hårt. I samarbete med #fightcorona och Digitala Lagkassan vill vi därför ge alla våra Stadium Team Sales medlemmar ytterligare möjlighet att stötta sin favoritförening eller älsklingslag.

 

Genom att samla in pengar till den verksamhet som ligger dig varmt om hjärtat kan du vara med och bidra till att fler barn och unga får ta del av ett liv i rörelse. Tillsammans är vi starka och kan aktivera världen!

Favicon_edited.png

Om oss

"Vi som startar detta initiativ har alla präglats av idrottens positiva krafter, entreprenörskapets drömmar och utmaningar samt det kraftfulla engagemanget som finns i organisationer som gör världen bättre"

Hela loggan.png

Om oss

"Vi är en stolt partner till detta initiativ och ligger helt i linje med vår värdegrund. Att ge föreningar och idrottslag stöd i dessa tider är viktigare än någonsin och vi hoppas kunna påverka svenskt föreningsliv positivt" 

Q&A

Meddelanden-bild(171173001).png

Vem står bakom #FIGHTCORONA​?

#FIGHTCORONA är en tjänst framtagen av Paiwise som är ett affärsområde inom bolaget Trust Anchor Group AB. Under taggen #fightcorona och i samband med Regeringens initiativ Hack the Crisis Sweden skapade ett team från Paiwise produkten Fight Corona som är baserad på vår smarta betaltjänstplattform. Paiwiseplattformen ingår i Trust Anchor Group AB som även levererar hållbara tjänster för smarta städer, smart industri och smart life tjänster. Initiativet Fight Corona är grunden för en insamlingstjänst inom Paiwise som utvecklas löpande och som kan användas för många ändamål och sammanhang. Trust Anchor Group AB är ett privatägt bolag som finns på Blekholmstorget 30F i Stockholm och du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för att prata samarbete eller ställa frågor.

Kostar det något för mig att starta en insamling? 

När vi skapade Fight Corona ville vi inte bara skapa en tjänst som kopplar samman de med medel att hjälpa till med de som verkligen är i behov av det. Vi ville även göra någonting själva för att stödja alla de företag, organisationer och föreningar som kämpar i dessa mycket ansträngda tider. Att hantera pengar säkert och genomföra transaktioner enligt de lagar och regler som skapar säkerhet för både givare och mottagare kostar pengar. Vi vill dra vårt strå till stacken och även om vi också har det tufft, vill vi bidra mer en vad vi kan. Därför tar vi inte ut någon avgift själva utan väljer att betala in transaktionsavgiften på 2% på beloppen som hanteras genom Fight Corona till ett antal välgörenhetsfonder som bygger för långsiktig ekonomisk hållbarhet för föreningar, företag och organisationer. När vi arbetar tillsammans kan vi verkligen påverka och skapa hållbara resultat.

Vart går pengarna? 

Pengarna går direkt till det ändamål dom du anger i det formulär som du fyller i. Transaktionsavgiften på 2% på det belopp som hanteras betalar vi på Fight Corona in till den välgörenhetsfond som även stödjer verksamheter inom samma område som mottagaren av de medel som hanterar. Generellt går pengar till Svenska Sportfonden om det rör idrottsföreningar, till Svenska Företagsfonden om det rör företag och kommersiella verksamheter och till Smart Life Fund om det rör icke vinstdrivande organisationer och välgörenhetsorganisationer

Är det säkert?

Ja det är säkert. Paiwise följer riktlinjer från Finansinspektionen och EU-praxis med skydd för penningtvätt och insamlade medel hanteras via Swedbank klientmedelskonto. Klientmedelskonto är ett konto i SEK för företag som är redovisningsskyldiga och förvaltar medel för klients räkning, till exempel insamlingsverksamhet eller advokatbyråer. Förvaltare är skyldig att ha kunderna/klienternas medel åtskilda från företagets egna medel.