Lär dig hur det funkar, och kom igång direkt!

#FIGHTCORONA är en tjänst framtagen av Paiwise som hjälper dig skapa insamlingar eller ge pengar under Covid-19 krisen. Du bidrar till valfritt företag eller idrottsförening med valfritt belopp. I tider av kris ska det vara enkelt att stötta restauranger du tycker så mycket om. Eller varför inte den lokala idrottsföreningen?

Vi gör det enkelt för dig att bidra helt på dina vilkor. 

"Det ska vara enkelt att bidra!"

Phones%20and%20Iphone_edited.png

1

2

Hur man ger pengar!

Fyll i formuläret: 

Du börjar enkelt med att fylla i formuläret som du hittar nedan: 

...vi kontaktar

 mottagaren!

Vi kopplar ihop ditt bidrag med mottagaren efter att de godkänt detta och återkopplar till dig

Meddelanden-bild(3020456729).png

Hur man startar en insamling!

1

2

Fyll i formuläret: 

Du börjar enkelt med att fylla i formuläret som du hittar nedan: 

...vi skapar insamlingen!

Vi skapar en proffsig insamlingssida som du kan dela och sprida - fritt och gratis. Transaktionsavgiften på 2% på beloppet för de som ger pengar till ditt ändamål betalar vi in till en välgörenhetsfond som stödjer er andra verksamheter inom samma område som vi verkar i.

...rapportering och Pengar

Insamlade pengar hanteras via Paiwise klientmedelskonto hos Swedbank. Vi rapporterar till er och betalar ut de insamlade pengarna löpande varje vecka.

3

...pengarna kommer fram!

Vi skickar pengar till den mottagare du valt. Transaktionsavgiften på 2% av beloppet betalar vi in till den välgörenhetsfond som även stödjer ditt val av mottagare.

3

Q&A

Meddelanden-bild(171173001).png

Vem står bakom #FIGHTCORONA​?

#FIGHTCORONA är en tjänst framtagen av Paiwise som är ett affärsområde inom bolaget Trust Anchor Group AB. Under taggen #fightcorona och i samband med Regeringens initiativ Hack the Crisis Sweden skapade ett team från Paiwise produkten Fight Corona som är baserad på vår smarta betaltjänstplattform. Paiwiseplattformen ingår i Trust Anchor Group AB som även levererar hållbara tjänster för smarta städer, smart industri och smart life tjänster. Initiativet Fight Corona är grunden för en insamlingstjänst inom Paiwise som utvecklas löpande och som kan användas för många ändamål och sammanhang. Trust Anchor Group AB är ett privatägt bolag som finns på Blekholmstorget 30F i Stockholm och du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för att prata samarbete eller ställa frågor.

Kostar det något för mig att starta en insamling? 

När vi skapade Fight Corona ville vi inte bara skapa en tjänst som kopplar samman de med medel att hjälpa till med de som verkligen är i behov av det. Vi ville även göra någonting själva för att stödja alla de företag, organisationer och föreningar som kämpar i dessa mycket ansträngda tider. Att hantera pengar säkert och genomföra transaktioner enligt de lagar och regler som skapar säkerhet för både givare och mottagare kostar pengar. Vi vill dra vårt strå till stacken och även om vi också har det tufft, vill vi bidra mer en vad vi kan. Därför tar vi inte ut någon avgift själva utan väljer att betala in transaktionsavgiften på 2% på beloppen som hanteras genom Fight Corona till ett antal välgörenhetsfonder som bygger för långsiktig ekonomisk hållbarhet för föreningar, företag och organisationer. När vi arbetar tillsammans kan vi verkligen påverka och skapa hållbara resultat.

Vart går pengarna? 

Pengarna går direkt till det ändamål dom du anger i det formulär som du fyller i. Transaktionsavgiften på 2% på det belopp som hanteras betalar vi på Fight Corona in till den välgörenhetsfond som även stödjer verksamheter inom samma område som mottagaren av de medel som hanterar. Generellt går pengar till Svenska Sportfonden om det rör idrottsföreningar, till Svenska Företagsfonden om det rör företag och kommersiella verksamheter och till Smart Life Fund om det rör icke vinstdrivande organisationer och välgörenhetsorganisationer

Är det säkert?

Ja det är säkert. Paiwise följer riktlinjer från Finansinspektionen och EU-praxis med skydd för penningtvätt och insamlade medel hanteras via Swedbank klientmedelskonto. Klientmedelskonto är ett konto i SEK för företag som är redovisningsskyldiga och förvaltar medel för klients räkning, till exempel insamlingsverksamhet eller advokatbyråer. Förvaltare är skyldig att ha kunderna/klienternas medel åtskilda från företagets egna medel.